Alsómocsolád

Alsómocsolád látképAlsómocsolád alig 300 lelket számláló település, Baranya megye északi szegletében, a megyeszékhelytől, Pécstől légvonalban mintegy 25 km-re északra, a Mecsek hegység festői szépségű lankáin, az úgynevezett Hegyhát nagyföldrajzi tájegységben. Zsákfalu jellegéből adódóan a községben átmenő forgalom nincs. A bekötőút teljes hosszában 2013-ban felújításra került, így európai színvonalú úton közelíthető meg a település. Nincs por és zaj, a közbiztonság jó. A közeli kisebb városok: Dombóvár, Bonyhád, Komló fél óra alatt érhetők el.

Alsómocsolád 2019-ben ünnepelte alapításának 725-ik évfordulóját. Hogy községünk az elmúlt évszázadok során fennmaradt, elsősorban az itt élők szorgos munkájának, kitartásának, a közösség erejének köszönhető. Alsómocsoládon minden ember számít, a legfiatalabbtól a legidősebbig. A szomszédok figyelnek egymásra. Fiatalokat és időseket a „Generációs-híd” köti össze. Minden ember véleményét meghallgatjuk, és ha lehet, hasznosítjuk. Programjaink széleskörű társadalmi tervezésen alapulnak, és lakossági kontroll mellett valósulnak meg.

Munkánkkal a jövő faluját kívánjuk építeni. Célunk, hogy csökkentsük a városi és a falusi lét közötti jelentős különbséget.